15 iulie 2012

Căldură mare ....

”Termometrul spune la umbră 33 de grade Celsius... Sub arşiţa soarelui, se opreşte o birje, în strada Pacienţei, la numărul 11 bis, către orele trei după-amiaz'. Un domn se dă jos din trăsură şi cu pas moleşit s-apropie de uşa marchizei, unde pune degetul pe butonul soneriei. Sună o dată... nimic; de două, de trei... iar nimic; se razimă în buton cu degetul, pe care nu-l mai ridică..În sfârşit, un fecior vine să deschidă.” 
I. L. Caragiale, Căldură mare, 1901
După 111 ani, în București azi 15 iulie 2012 sunt 39 de grade Celsius la umbră. La televiziunile de știri unii feciori ne anunță că este de rău cu Bruxelles-ul, la altele că este bine să-i trimitem undeva pe cei de acolo...
Închid deci televizorul pentru a nu cădea în astenie și trec pe Internet. Emailurile care scapă de filtrele ce le-am pus pentru auto-protecție mă anunță că este bine să mănânc piersici, sau alte fructe proaspăt importate din Turcia sau Grecia, că leacul cancerului a fost descoperit încă și încă odată, etc., etc. 
Două mesaje însă mi-au atras însă atenția ca un vârf al teoriei conspirației. Aflu deci din unul că Adrian Năstase este victima unei tentative de asasinat ritualic masonic (!?), el de fapt nefiind mason contrar altor afirmații în media. Se face referire și la un blog care nu există. Cauza asasinatului: opoziția la acțiunile anti-românești ale unui așa zis District Transilvania (masonic, desigur). Te și întrebi amuzat, atotputernicii masoni (după unii) sunt așa de slabi (după alții) că nu le reușesc tentativele?!
Mai aflu că un alt mesaj trebuie să-l trimit și altora, ”să știe toți ROMÂNII !...Nu ne vindem țara! O dăm gratis!” Ideea este că Intre CRIZĂ ȘI TERORISM, ROMÂNIA si AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii in domeniul materialelor strategice! AMERICA nu are zacaminte de URANIU. Tot așa cum RUSIA nu deține zacaminte de WOLFRAM, etc..” Mailul l-am mai primit de câteva ori. Încerc să verific măcar o afirmație:  AMERICA nu are zăcăminte de URANIU. În statistici insă (vezi http://www.bgs.ac.uk/mineralsuk/statistics/worldStatistics.html), surpriză, SUA apare ca mare producător, vezi pag. 110.
Nu merg mai departe si văd ca mailul reprodus de altfel si pe multe bloguri este un hoax (înșelătorie). Mai găsesc și alte păreri similare:
 http://peceresoare.wordpress.com/2011/02/16/farsa-pacaleala-cu-rezervele-de-wolfram-ale-romaniei/


Căldură mare, monșer....
Aștept și mesaje de tip bilețelele Sfântului Anton, vezi http://vasilebaltac.blogspot.ro/2009/03/internetul-si-biletelele-sfantului.html.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Caldura mare, monser, caldura maaaare... indeed...:)